(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Maková buchta a citronovou polevou
Potřebné ingredience
4 vajíčka, 1 hrnek cukru krystal (krupice), 3/4 hrnku oleje, 2 hrnky kefírového mléka, 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek mletého máku (můžete namíchat i s nemletým, třeba 3/4 mletého a 1/3 nemletého), 1 prášek do pečiva, 1 lžička citronové kůry
Postup přípravy
Bílky vyšleháme do pěny se špetku soli.
Dále vyšleháme žloutky s cukrem a citronovou kůrou. Přidáme kefír, mák a mouku smíchanou a práškem do pečiva. Vše dobře promícháme. Nakonec opatrně vmícháme ušlehaný sníh.
Těsto nalejeme do předem vymazaného a vysypaneho plechu. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů asi 30 - 40 minut.
Po vychladnutí polejeme citronovou polevou.
Dále vyšleháme žloutky s cukrem a citronovou kůrou. Přidáme kefír, mák a mouku smíchanou a práškem do pečiva. Vše dobře promícháme. Nakonec opatrně vmícháme ušlehaný sníh.
Těsto nalejeme do předem vymazaného a vysypaneho plechu. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů asi 30 - 40 minut.
Po vychladnutí polejeme citronovou polevou.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé